PRZYSTAWKA

Śledź Bismarck
plastyczne żółtko / purée z jabłka / marynowany burak / puder ziołowy / majonez lubczykowy / kawior z jabłka / chrust z ziemniaka / maślanka / oliwa z koprem / popiół z siana
29zł

Tatar z sarny
szalotka / szczypior / majonez truflowy / majonez krewetkowy / smażone żółtko / piklowana cebula / puder grzybowy / oliwa pietruszkowa
36zł

Przegrzebki
kawior z łososia / owoce granatu / crème fraîche / kompresowane jabłko / ogórek / purée z dyni i chili / sos z krewetek / puder ziołowy / oliwa z koprem
57zł

Krem z dyni piżmowej
piklowana dynia / espuma z selera / pestki dyni / olej dyniowy / chips z ziemniaka / puder z pomarańczy
18zł

Consomme wołowo-drobiowe
pierożki / szarpane mięso wołowe / grzyby / crème fraîche / puder grzybowy / szalotka / oliwa pietruszkowa
19zł

Rybna
mule / ośmiorniczka / krewetka / kalmar / pomidor / chili / seler naciowy / koper włoski / oliwa z koprem / oliwa homarowa
23zł

Sałata z dojrzewającą szynką
mix sałat / biała rzodkiew / confitowane pomidorki cherry / purée z awokado / ogórek / pieczone warzywa / prażone orzechy / ziołowy dressing / chips z pietruszki
36zł

Sałata z ośmiornicą
mix sałat / koper włoski / seler naciowy / czerwona cebula / pomarańcza / owoce granatu / marchew / cukinia / groszek cukrowy / szczypior / sos anchois
57zł

Sałata z batatem
zielone sałaty / smażony batat / jajko poche / confitowane pomidorki cherry / sos holenderski / chrust z buraka / marynowana gruszka / prażony słonecznik
34zł

Risotto grzybowe
piklowana szalotka / piklowane grzyby / grana padano / espuma z grzybów / puder grzybowy / oliwa pietruszkowa
37zł

Kurczak kukurydziany supreme
purée z ziemniaka / kalafior / espuma drobiowa / skorzonera / kukurydza / natka pietruszki / sos z porzeczką
34zł

Udo z kaczki confit
pieczony burak / marynowana śliwka / purée z buraka / wędzony crème fraîche / boczniak królewski / puder z buraka / grzyby / wędzona słonina paprykowa / żel z owoców leśnych / sos café crème
44zł

Żebro wołowe
pieczony topinambur / kapusta włoska / boczek / espuma z selera / por / demi glace / chips z selera / puder z buraka / sos chrzanowy
57zł

Comber barani
mus z dyni / prażone pestki dyni / purée z czosnku / pieczona pietruszka / marynowana dynia / puder z kabanosa / kopytka / piklowana wiśnia / sos z trawą żubrową
64zł

Stek z polędwicy dojrzewającej 200g
purée z kasztana z whisky / confitowana szalotka / fioletowa marchew / boczniak ostrygowy / marynowana gruszka / pieczony orzech / demi glace
95zł

Surf & Turf z ośmiornicą
rostbef dojrzewający 250 g / ośmiornica / patatki / pikantne purée z dyni / pieczony topinambur / espuma z grzybów / puder grzybowy / sos krewetkowy / oliwa pietruszkowa
139zł

Okoń morski
brokuł / groszek / purée z pietruszki / pak choy / owoce granatu / szyjki rakowe / marynowana gruszka / seler naciowy / sos holenderski
52zł

Tuńczyk
mus z groszku / pieczona pietruszka / wakame / ziołowa gremolada / groszek cukrowy / pomarańcza / kawior z pstrąga / sos krewetkowy
65zł

Mule
pomidory / czosnek / imbir / ostra papryczka / zioła ogrodowe / kolendra / kafir / wino / oliwa pietruszkowa
lub
czosnek / szalotka / natka / anyż / masło / oliwa pietruszkowa
38zł dla 1 osoby
75zł dla 2 osób

Makaron Papardelle z owocami morza
mule / krewetki / kalmary / pomidory / czosnek / ostra papryczka / zioła ogrodowe / kolendra / białe wino / ser dojrzewający
46zł

Deska serów zagrodowych od lokalnych dostawców
dwa rodzaje serów kozich / trzy rodzaje serów krowich / grissini / winogrona / marynowane wiśnie / miód truflowy / orzechy włoskie / orzechy nerkowca
80zł

Deska tapasów
mini tatar z sarny / trzy rodzaje wędlin / dwa rodzaje sera / marynowane oliwki / piklowane grzyby / marmolada cebulowa / ostra wiśnia
80zł

Sernik
biała czekolada / migdały / solony karmel
18zł

Beza
mascarpone / gorzka czekolada belgijska / czerwone owoce / bakalie / karmel / crème fraîche
19zł

Lody kawowe
sos z palonej czekolady / toffi / biszkopt / puder z pomarańczy
19zł

Mus z mango i marakuji
sos truskawkowy / ziemia kokosowa / żel limonka / sorbet malinowy / tjul malinowy
21zł


Przy grupach od 8 os. doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.