Firma FoodCatering Restauracje i Eventy Piotr Sadowski uzyskała wsparcie w ramach programu KPO A1.2.1. Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności dla projektu pt.:
„Dywersyfikacja oraz rozszerzenie działalności firmy FoodCatering Restauracje i Eventy Piotr Sadowski w celu wzmocnienia odporności firmy.”
W ramach projektu realizowane będą zadania:
- Modernizacja restauracji Correze w celu wprowadzenia nowej usługi – w ramach zadania planowane są działania: przebudowa baru w restauracji, przebudowa kuchni w restauracji, zakup kuchni, wędzarni, baterii natryskowych, karbonizatora wody, telewizorów, robota sprzątającego, wieloczynnościowego robota kuchennego, głowic termostatycznych z obsługą zdalną.
- Inwestycja w celu wprowadzenia nowej usługi w przedsiębiorstwie FoodCatering Restauracje i Eventy Piotr Sadowski – w ramach zadania planowany jest zakup desek SUP wraz z akcesoriami jak wiosła, kamizelki, worki oraz dwóch łódek z napędem elektrycznym.
- Szkolenie dla pracowników – szkolenie dla pracowników Restauracji Corezze z zakresu obsługi kelnerskiej i kompetencji miękkich.
- Działania doradcze w celu optymalizacji działalności Wnioskodawcy – Analiza kosztów materiałowych i osobowych na przestrzeni lat. Analiza kosztów produktów spożywczych potrzebnych do przygotowania dań i napoi (food cost). Utworzenie planu rozwoju i zarządzania na kolejne lata.
Celem przedsięwzięcia firmy FoodCatering Restauracje i Eventy Piotr Sadowski jest realizacja działań inwestycyjnych wspartych komponentem doradczym oraz szkoleniowym w celu rozszerzenia i dywersyfikacji działalności przedsiębiorstwa dzięki czemu firma będzie odporna na zdarzenia typu pandemia Covid-194.
W ramach realizacji projektu zostaną wdrożone trzy nowe usługi:
1. Rejsy łódką elektryczną po Motławie
2. Wynajem desek SUP
3. Organizacja szkoleń
Wartość projektu: 738 111.95 PLN
Wartość kosztów kwalifikowanych: 599 991.03 PLN
Wysokość dofinansowania: 539 991.93 PLN