MENU DEGUSTACYJNE

209 zł/os. z winami lub 139 zł/os. bez win

---

Krem z pasternaku
pieczone drożdże / mus z szarej renety / chips z pasternaku / majeranek / konfitowany pasternak


Tatar z sarny
szczypiorek / musztarda francuska / kiszony ogórek / szalotka / piklowana kurka / rokitnik / chips z wężymordu / gryczany gofr / plastyczne żółtko


Domaine de la Bretonniere 2020 (Melon Blanc) A.O.P. Muscadet Sevre et Maine Sur Lie , France 100m

-

Tuńczyk
polenta / konfitowany koper włoski / wakame / kolendra / puree z kopru włoskiego / orzech włoski / marynowana śliwka / sos miso

Pierre Brevin 2018 (cabernet franc/ cabernet sauvignon) A.O.P. Rose d’Anjou, France 100ml

-

Intermezzo

-

Ossobuco z jelenia
gnocchi buraczane / wędzony orzech włoski / topinambur / jarmuż saute / puree z pieczonego buraka / sorbet porzeczkowy / kremowy sos korzenny

Bardos “Romantica” 2018 (Tempranillo)D.O. Ribera del Duero, Spain 100ml

-

Tarta tatin
mus z suszonej moreli z estragonem / ciasto francuskie / creme fraiche cynamonowe / majeranek / rodzynki macerowane w brandy


Oberhofer Spatlese 2014 ( Gewurztraminer) Pfalz, Niemcy 100ml

-

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego