MENU DEGUSTACYJNE

229 zł/os. z winami lub 159 zł/os. bez win

---

Krem z pasternaku
orzech włoski / piklowane jabłko / chips z pasternaku / wędzony crème fraiche


Tatar z sarny
szczypiorek / musztarda francuska / kiszony ogórek / szalotka / piklowana opieńka / rokitnik / chips z wężymordu / majonez truflą / plastyczne żółtko


Domaine de la Bretonniere 2020 (Melon Blanc) A.O.P. Muscadet Sevre et Maine Sur Lie , France 100m

-

Tuńczyk
polenta / konfitowany koper włoski / wakame / kolendra / puree z kopru włoskiego / orzech włoski / marynowana śliwka / sos miso

Pierre Brevin 2018 (cabernet franc/ cabernet sauvignon) A.O.P. Rose d’Anjou, France 100ml

-

Intermezzo

-

Pierś z kaczki
puree z pasternaku z natką pietruszki / kopytka estragonowe / grapefruit / żel z grapefruita / seler / seler naciowy / demi glace z czekoladą / oliwa z pietruszką

Pardon & Fils “Les Mouilles” 2020 (Gamay) A.C. Julienas, France 100 ml

-

Lody Piernikowe
kruszonka korzenna / galaretka pomarańczowa / mus z białej czekolady / żubrówka


Spindler Lindenhof 2018 (Riesling Spatlese) Pfalz, Germany 100ml

-

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego