PROPOZYCJA MENU KOMUNIA 2020r

WERSJA I

140 zł brutto/ osoba

DESKI PRZEKĄSEK

-

Deska tapasów i serów
mini tatar z sarny / trzy rodzaje wędlin / dwa rodzaje sera / marynowane oliwki / piklowane grzyby / marmolada cebulowa / ostra wiśnia

ZUPA

-

Krem z wiosennych warzyw
crème fraiche / olej ziołowy

GŁÓWNE

-

Udo z kaczki confit
pieczony burak / marynowana śliwka / purée z buraka / wędzony crème fraîche / boczniak królewski / puder z buraka / grzyby / wędzona słonina paprykowa / żel z owoców leśnych / sos café crème

lub

Okoń morski
brokuł / groszek / purée z pietruszki / pak choy / owoce granatu / szyjki rakowe / marynowana gruszka / seler naciowy / sos holenderski

DESER

-

Lody kawowe
sos z palonej czekolady / toffi / biszkopt / puder z pomarańczy

NAPOJE

-

woda w karafkach
kawa/herbata


Przy grupach od 10os. doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.

WERSJA II

200 zł brutto/ osoba

w cenie dekoracje ze świeżych kwiatów oraz świece

PRZYSTAWKA

-

Śledź Bismarck
plastyczne żółtko / purée z jabłka / marynowany burak / puder ziołowy / majonez lubczykowy / kawior z jabłka / chrust z ziemniaka / maślanka / oliwa z koprem / popiół z siana

lub

Tatar z sarny
szalotka / szczypior / majonez truflowy / majonez krewetkowy / smażone żółtko / piklowana cebula / puder grzybowy / oliwa pietruszkowa

ZUPA

-

Krem z wiosennych warzyw
crème fraiche / olej ziołowy

lub

Rybna
mule / krewetki / kalmary / ośmiornica baby / koper / śmietana / olej z krewetek

GŁÓWNE

-

Polędwica z dzika
mus z pietruszki / kopytka / piklowana wiśnia / pieczarka brunatna / karmelizowane jabłko / purée z czosnku / sos z trawą żubrową / oliwa ziołowa

lub

Tuńczyk
mus z groszku / pieczona pietruszka / wakame / ziołowa gremolada / groszek cukrowy / pomarańcza / kawior z pstrąga / sos krewetkowy

lub

Risotto grzybowe
piklowana szalotka / piklowane grzyby / grana padano / espuma z grzybów / puder grzybowy / oliwa pietruszkowa

DESER

-

Beza
mascarpone / gorzka czekolada belgijska / czerwone owoce /
bakalie / karmel / crème fraîche


lub

Lody kawowe
sos z palonej czekolady / toffi / biszkopt / puder z pomarańczy

lub
Ciastko z musem z mango i marakuji
sos truskawkowy / ziemia kokosowa / żel limonka / sorbet malinowy / tjul malinowy

NAPOJE

-

kawa/herbata
woda w karafkach
soki owocowe w karafkach
Barone Montalto Pinot Grigio / Nero d’Avola 1 kiel./os
.

Przy grupach od 10os. doliczamy 10% serwisu kelnerskiego