Gala Dinner 2019/2020

godz. 20:30 – 1:30

New Year’s Eve 2019/20


320 zł – bez pairingu / 320 pln without pairing

400 zł – z pairingiem / 400 pln with wine pairing

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie pod-tit.png

WELCOME DRINK

AMOUSE BOUCHE

Ostryga
jabłko/sos hoisin/ogórek kompresowany w oliwie koperkowej/sos holenderski
Oyster
apple / hosin sauce / cucumber compressed in dill oil
/ Hollandaise sauce


PRZYSTAWKA / APPETIZER

Tatar z sarny
szalotka/szczypior/majonez truflowy
/majonez krewetkowy/smażone żółtko
/piklowana cebula/puder grzybowy/oliwa pietruszkowa
Deer tartare
anchovy mayonnaise / mushroom mayonnaise / pickled goat’s beard / burnt hay ash / pickled onion


2017 Mazovia Arte Couvèe
(Aurora/Seyval Blanc/Johanitter)
Dwórzno, Mazowieckie, Poland, 100 ml

ZUPA / SOUP

Consomme z gęsi
makaron linguine/warzywa/ rwane mięso z gęsi
Goose Consomme
linguine pasta / vegetables / chopped goose meat


INTERMEZZO

mus z maliny / espuma z maślanki/miód gryczany / puder z pomarańczy
raspberry mousse / buttermilk espuma / buckwheat honey / orange powder

DANIE GŁÓWNE I / MAIN COURSE I

Smażony kulbin
Puree z topinamburu/brokuł
/prażone orzechy/żel z wiśni/sos holenderski
Fried kulbin
jerusalem artichoke puree / broccoli
/ roasted nuts / cherry gel / Hollandaise sauce


2013 “La Pauliere” (Chardonnay)
A.O.C Chablis, France , 100ml.

DANIE GŁÓWNE II / MAIN COURSE II

Comber barani
kapusta włoska/boczek/koperek/espuma grzybowa
/demi glace/piklowana wiśnia/puder ziołowy
Rack of Mutton
kale / bacon / dill / mushroom espuma
/ demi glace / pickled cherry / herb powder


2017 Pardon & Fils “Les Mouilles” (Gamay)
A.C. Julienas, France , 100ml.

DESER / DESSERT

Czekoladowe brownie
sos w palonej czekolady/żel z owoców leśnych
/marynowane owoce z lawendą
Chocolate brownie
sauce from roasted chocolate / forest fruit gel
/ pickled fruit with lavender


2015 Maury, Mas Amiel (Grenache),
Roussillion, France 75 ml

O północy kieliszek Prosecco
At midnight a glass of Prosecco

Po północy Ragoute wołowo-wieprzowe
After midnight Beef and pork ragoute


Do rachunku zostanie doliczone 10% serwisu
A 10% service charge is added to all checks