Propozycja Menu

Spotkanie Wigilijne 2017 w Corrèze

 

 

 

I  wariant

Kolacja serwowana, przystawki zimne w stole:

Koszt 110 zł brutto/os

 

PRZYSTAWKA

parfait z karpia/ musztarda francuska/ koper włoski/ majonez/ chips

 

ZUPA

krem z grzybów leśnych/ oliwa truflowa/ grissini/ syrop klonowy

 

DANIE GŁÓWNE

halibut pieczony/ kopytka grzybowe/ jarmuż/ sos wędzony/ mus z dyni/ olej z krewetek
lub
pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami

 

DESER

dekonstrukcja szarlotki/ lody waniliowe

 

GORĄCE DANIE II

barszcz wigilijny/ pasztecik z grzybami

 

PRZYSTAWKI ZIMNE:

terrina z karpia/ orzechy
sałatka ziemniaczana/ matias
sałata ze świeżych warzyw/ sos z botwiną
pstrąg/ galaretka cytrynowa
masła smakowe
pieczywo z naszej piekarni
oleje domowe aromatyzowane

 

NAPOJE:

kompot wigilijny
woda mineralna w karafkach
kawa/herbata

 

 

II  wariant

Kolacja serwowana na półmiskach, zupa serwowana, przystawki zimne w stole:

Koszt 150 zł brutto/os.

 

ZUPA

barszcz czerwony/ uszka grzybowe/ wędzona śmietana

 

DANIE GŁÓWNE

pstrąg smażony/ puree z chrzanem
pulpeciki z karpia z bakaliami/ sos z wędzonego jabłka/ kasza owsiana/ karmelizowane młode marchewki
pierogi z dorszem i tymiankiem/ sos maślany/ posypka chrzanowa

 

DESER

makowiec z pianą miodową

 

GORĄCE DANIE II

pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami

 

PRZYSTAWKI ZIMNE:

terrina z karpia/ bakalie/ marynowany podgrzybek
sałatka tradycyjna jarzynowa
śledź z jabłkiem/ seler naciowy/ miód/ czarnuszka
makrela/ grzyby/ cebula

 

masła smakowe
pieczywo z naszej piekarni
oleje domowe aromatyzowane

 

NAPOJE:

kompot wigilijny
woda mineralna w karafkach
kawa/herbata

Pinot Grigio Acquarello, 2014, Barone Montalto, Terre Siciliane 2 x 150 ml/os

lub
Nero D’Avola Merlot Acquarello, 2014, Barone Montalto 2×150
ml/osobę