Menu Walentynki
Valentine’s Day Menu
Correze 2019


Koszt menu 250 zł / para
Menu price 250 zł/couple

 

 

14 luty, czwartek, od godziny 16:00
14th February, Thursday, from 4 p.m.

 

 

 

 

Welcome Drink

 

 

AMOUSE BOUCHE

ostryga/ espuma z szampana/ kawiory
oyster/ champagne espuma/ caviar

 

 

PRZYSTAWKA
APPETIZER

carpaccio z polędwicy wołowej/ orzechy/ olej z lubczykiem/ małże/ maldon/ pieprz czarny/ chips orkiszowy/ żel z truskawki
beef tenderloin carpaccio / nuts/ oil with lovage/ mussels/ maldon salt/ black pepper/ spelled chips/ strawberry gel

 

 

ZUPA
SOUP

bulion/ pierożek z jeleniem/ lubczyk/ żółtko plastyczne/ grzyby
broth/ deer dumpling/ lovage/ egg yolk/ mushrooms

 

 

INTERMEZZO

granita z arbuza
watermelon granita

 

 

DANIE GŁÓWNE
MAIN

karmazyn/ kawior/ puree z selerem/ żel z cytryny/ zioła/ consomme z pomidora/ skorzonera

lub

comber z sarny/ trio z kaszy/ pestki/ puder grzybowy / demi glace z aronią/ chips z czerwonej cebuli / gruszka gotowana w czerwonym winie

crimson/ caviar/ celery puree/ lemon gel/ herbs/ tomato consomme/ scorzonera
or

deer comber/ a trio of groats/ seeds/ mushroom powder/ demi glace with chokeberry/ red onion chips / pear boiled in red wine

 

 

DESER
DESSERT

czekoladowy biscuit/ lody makowe/ krakersy/ wata cukrowa
chocolate biscuit/ poppy seed ice cream/ crackers/ cotton candy