Menu Goût de France 21 marca 2019 (czwartek)

Koszt menu / Menu price 150zł/os.
Koszt menu z pairingiem win/ Menu with wine pairing price 230 zł/os.



 

PRZYSTAWKA ZIMNA | COLD APPETIZER

plastry sezonowanego w wiśniówce Daniela / żel z porzeczki / mus z pasternaku / prażynka ze skóry łososia / ziemia czekoladowa
fallow deer slices seasoned in cherry vodka / currant gel / parsnip mousse / salmon skin crisp / chocolate ground

Envyfol 2016 VdP d’Oc, France, Syrah 100 ml

 

ZUPA | SOUP

krem z palonego kalafiora / konfitura z dyni / chips z czarnuszką / olej makowy
roasted cauliflower cream / pumpkin jam / fennel flower chips / poppy seed oil

INTERMEZZO

sok z kalarepy / jabłko
kohlrabi sauce / apple

RYBA | FISH

skrei / chrupiący krokiet z ziemniaka z crème fraîche / młoda marchew / sos z omułkami / majonez homarowy
codfish / crunchy potato croquet with crème fraîche / young currant / mussels sauce / lobster mayonnaise

Sancerre Reserve Jean Marie Reverdy&Fils 2017, A.O.P. Sancerre, France, Sauvignon Blanc 100 ml

MIĘSO | MEAT

karczek z mangalicy / puree ze szpikiem wołowym / brukselka / kasztany / sos z porzeczką / palona ziemia z ziemniaka
mangalica neck / puree with beef marrow / brussels / chestnuts / currant sauce / roasted potato ground

Louis Jadot „Couvent des Jacobins” 2015, A.O.C. Bourgogne, France, Pinot Noir 100 ml

SER | CHEESE

ser kozi w palonym sianie / sękacz / rokitnik
goat cheese in roasted hay / tree cake / seaberry

Subito Santo Muscat de Rivesaltes A.O.C. vin doux naturel, France (Muscat d’ Alexandrie, Muscat Petit Grain) 75 ml

DESER | DESSERT

plaster miodu/ piana z jabłka/ puder z buraka
honey comb / apple foam / beetroot powder


Calvados Papidoux VSOP France 40 ml