MENU DEGUSTACYJNE
TASTING MENU

209 zł/os. z winami (person with wine)
139 zł/os. bez win (person without wine)

Data i godzina do ustalenia indywidualnie z Szefem Kuchni
Date and time to confirm with the Chef

---

Bisque z Langustynek
mule / krewetka / kalmar / pomidor cherry / groszek cukrowy / koper włoski oliwa koperkowa / oliwa krewetkowa
Langustine bisque

mussels / shrimp / squid / cherry tomato / sugar peas fennel / dill oil / shrimp oi


Tatar z jelenia
szczypior / musztarda francuska / kozia broda / pieczarka / piklowana cebula / majonez krewetkowy / anchois / puder z anchois / plastyczne żółtko
Deer tartare
chives / French mustard / cauliflower fungus/ champignon / pickled onion / shrimp mayonnaise anchovies / anchovy powder / egg yolk 63°C

Andre Goichot 2015 (Aligote) A.O.C. Bourgogne Aligote, France 100 ml

-

Makrela
purée z pietruszki z palonym masłem / risotto z limonką / warzywa w emulsji / sos holenderski
Mackerel

pea mousse / roasted parsley / wakame / herbal dressing / sugar snap peas / orange / shrimp sauce

Weingut Erbeldinger 2018 (Riesling) Rheinhessen, Germany 100 ml

-

Intermezzo

-

Poliki z Jelenia
ziarna pszenicy /espuma z ziemniaka z oliwą truflową/ śliwka w miodzie z jałowcem/ czerwona kapusta smażona / brokuł/ oliwa koper / veloute drobiowe;
Deer cheeks

wheat grains / potato espume with truffle oil / honey plum with juniper fried red cabbage / broccoli / dill oil / poultry veloute


Laurent Miquel 2018 (Cabernet Sauvignon/ Syrah), I.G.P Pays d’Oc, France 100 ml

-

Domowe Lody
lody chałwowe / lody piernikowe ziemia czekoladowa / granita z pomarańczy
Home-made Ice Cream
halva ice cream / gingerbread ice cream / chocolate ground orange granita

Oberhofer Spatlese 2014 ( Gewurztraminer) Pfalz, Germany 100ml

-

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego
A 10% service charge is added to all checks.