MENU DEGUSTACYJNE
TASTING MENU

260PLN/os. z winami (person with wine)
180PLN/os. bez win (person without wine)

 

Poniższe menu degustacyjne dostępne jest tylko w środy i należy je zarezerwować z trzydniowym wyprzedzeniem.

 

---

 

Kaczka
 burak / jabłko / czeremcha / grzyby / pumpernikiel
Mionetto Prosecco Glera NV, D.O.C. Prosecco Treviso, Italy
Duck
  beetroot / apple / bird cherry / mushroom / pumpernickel
Mionetto Prosecco Glera NV, D.O.C. Prosecco Treviso, Italy


-

 

Intermezzo
maślanka / miód / jabłko
Intermezzo

buttermilk / honey / apple


-

 

Krewetka
  boczniak / szalotka / mango / aïoli / cytryna / pomarańcza
Huber et Bleger Gewurztraminer 2016, A.O.C Alsace, France
Prawn
oyster mushroom / shallot / mango / aïoli / lemon / orange
Huber et Bleger Gewurztraminer 2016, A.O.C Alsace, France


-

 

Bulion
 cebula / boczek / koper / gruyère
Broth
 onion / becon / dill / gruyère


-

 

Węgorz
 bulgur / marchew / bergamotka / kapusta / porzeczka / masło / boczek / koper
Wachtenburg Winzer Riesling Köningswingert 2017, Pfalz, Germany
Eel
 bulgur / carrot / bergamot / cabbage / redcurrant / butter / becon / dill
    Wachtenburg Winzer Riesling Köningswingert 2017, Pfalz, Germany


-

 

Intermezzo
imbir / limonka
Intermezzo
ginger / lime


-

 

Dzik
ziemniak /  burak / wiśnia / jałowiec / gruszka / cynamon
Bodega Norton Estate Reserva Malbec 2014 Mendoza, Argentina
Wild boar
potato /  beetroot / cherry / juniper / pear / cinnamon
Bodega Norton Estate Reserva Malbec 2014 Mendoza, Argentina


-

 

Ser
sękacz / rydz / owoce / miód / konfitura / chleb
Cheese
spit cake / saffron milk cap / fruits / honey / jam / bread


-

 

Piernik
 czekolada / wiśnia / wanilia
Hans Tschida Auslese, Burgenland-Illmitz, Austria
Gingerbread
 chocolate / cherry / vanilla
Hans Tschida Auslese, Burgenland-Illmitz, Austria

 

 

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego
A 10% service charge is added to all checks.