MENU DEGUSTACYJNE
TASTING MENU

249 zł/os. z winami (person with wine)
149 zł/os. bez win (person without wine)

 

 

Data i godzina do ustalenia indywidualnie z Szefem Kuchni
Date and time to confirm with the Chef

Możliwość rezerwacji na wt, śr lub czwartek dla grup od 10 osób
It is possible to book a table on Tues, Wed or Thursday for groups more than 10 people

 

 

Poniższe menu degustacyjne należy zarezerwować z trzydniowym wyprzedzeniem.

 

 

---

 

 

Pierożki z troci wędrownej
orzechy/ mascarpone/ sos z zielonego groszku/ zioła/ mięta
Montelvini Asolo Superiore Extra Dry NV, Glera, D.O.C.G. Superiore, Włochy

Sea trout dumplings
nuts/ mascarpone/ green peas sauce/ herbs/ mint
Montelvini Asolo Superiore Extra Dry NV, Glera, D.O.C.G. Superiore, Italy

 

 

-

 

 

Jeleń
liście winogron/ pęczak/ nori/ sos z pomidorów/ mus z dyni/ olej grzybowy
Envyfol 2016, Syrah, VdP d’Oc, Francja
Deer
grape leaves/ pearl barley/ nori/ tomato sauce/ pumpkin mousse/ mushroom oil
Envyfol 2016, Syrah, VdP d’Oc, France

 


-

 

 

Intermezzo
sorbet z selera naciowego/ jabłko
Intermezzo

celery sorbet/ apple

 


-

 

 

Krem ze szparagów
jajo poche/ aioli/ boczek/ jarmuż
Asparagus cream
apple poche/ aioli/ bacon/ kale

 


-

 

 

Łosoś jurajski ASC
małża nowozelandzka/ kawior/ soczewica beluga/ dziki brokuł/
beurre blanc
Jean Marie Reverdy&Fils 2017, Sauvignon Blanc, A.O.P. Sancerre, Francja

Jurassic salmon ASC
New Zealand mussel/ caviar/ beluga lentils/ wild broccoli/
beurre blanc
Jean Marie Reverdy&Fils 2017, Sauvignon Blanc, A.O.P. Sancerre, France

 


-

 

 

Intermezzo
smoothie maślanka/ miód rokitnik/ marakuja
Intermezzo
smoothie buttermilk/ sea buckthorn honey/ passion fruit

 


-

 

 

Przepiórka
ziemniak/ burak/ miód/ jabłko/ sos orzechowy/ żel z porzeczki
Von Blumen Blauburgunder Pinot Nero 514, 2017, D.O.C. Roeno ,Trentino Włochy

Guail
potato/ beetroot/ honey/ apple/ nut sauce/ black currant gel
Von Blumen Blauburgunder Pinot Nero 514, 2017, D.O.C. Roeno ,Trentino Italy

 


-

 

 

Ser kozi
roquefort / biała czekolada / pęczak / malina
Goat cheese
green pistachios/ cherry/ caramel
Frangelico Liqueur

 


-

 

 

Plaster miodu
mrożona piana z jabłka/ puder z buraka
Kawa czarna/biała

Honeycomb
apple iced foam/ beetroot powder
Coffee black/white

 

 

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego
A 10% service charge is added to all checks.