WEGETARIAŃSKIE
MENU DEGUSTACYJNE
209 zł/os. z winami (person with wine)
139 zł/os. bez win (person without wine)
Data i godzina do ustalenia indywidualnie z Szefem Kuchni
Date and time to confirm with the Chef

Zupa Cebulowa
tymianek / oliwa ziołowa / gruyere
Onion Soup
thyme / herbal olive / gruyere
Seler z lodami kolendrowymi
lody kolendrowe / miód / cytryna / oliwa z kopru / ocet lawendowy
Celery with coriander ice cream
coriander ice cream / honey / lemon / dill oil / lavender vinegar

Weingut Erbeldinger 2018 (Riesling) Rheinhessen, Germany 100 ml

Pierożki z borowikiem
orzechy / pomidor / szalotka / natka pietruszki / crème fraîche oliwa ziołowa / warzywny demi glace
Boletus dumplings
nuts / tomato / shallot / parsley / crème fraîche herbal oil / vegetable demi glace

Andre Goichot 2015 (Aligote) A.O.C. Bourgogne Aligote, France 100 ml

Intermezzo

Risotto
ryż arborio / warzywa / chips z topinamburu / dynia piklowana marynowany burak / mikro sałatka
Risotto
arborio rice / vegetables / Jerusalem artichoke chips / pickled pumpkin marinated beetroot / micro salad

Pardon & Fils “Les Mouilles” (Gamay) A.C. Julienas, France 100 ml

Domowe Lody
lody chałwowe / lody piernikowe ziemia czekoladowa / granita z pomarańczy
Home-made Ice Cream
halva ice cream / gingerbread ice cream / chocolate ground orange granita

Oberhofer Spatlese 2014 ( Gewurztraminer) Pfalz, Niemcy 100ml

Do każdego stołu doliczamy 10% serwisu kelnerskiego
A 10% service charge is added to all checks.